Loduwikus
De magneetmotor: Emissieloos energie opwekkenEr is veel te doen over emissieloos energie opwekken: geen fossiele brandstoffen meer gebruiken om elektriciteit op te wekken. Windmolenparken schieten als paddenstoelen uit de grond, de elektrische auto wint het van de benzineauto. Een perpetuum mobile, nooit eindigende bewegende mechanieken, zou de uitkomst zijn om onbeperkt stroom te genereren zonder luchtvervuiling. Hoe zit dat met een magneetmotor? Magneten stoten elkaar af bij gelijke polen, is die kracht te gebruiken om energie mee op te wekken?


De uitvinders van de magneetmotor

Er zijn een aantal wetenschappers die claimen de magneetmotor te hebben ontwikkeld. Zij demonstreren hun model, gekoppeld aan een stroomgenerator, op YouTube en conventies. Zonder kabels of andere hulpmiddelen draait de magneetmotor op hoge toeren een generator aan die stroom opwekt en vervolgens lampen laat branden en ventilatoren laat draaien. Het is de ultieme emissieloze energiebron die niet veel plaats inneemt en overal neergezet kan worden. Het geheim van hun uitvinding geven ze niet prijs, degene die deze onuitputtelijke bron van energie op zijn naam krijgt heeft de wereld in één klap veranderd. Oliebaronnen houden hun hart vast en vrezen voor hun bestaan, de milieubeweging maakt een vreugdesprong van geluk.

Muammar Yildriz
De Turkse wetenschapper Muammar Yildriz demonstreerde zijn model van de magneetmotor op de TU-Delft op 20 april 2010. Het apparaat stond los op een tafel met aan de uitgaande as een rotorblad van een ventilator. Tijdens deze demonstratie wordt de machine uit elkaar geschroefd en bekeken, er zijn geen hulpbronnen te zien de machine draait op zichzelf. Er werden plannen opgezet in 2015 met investeerders om het apparaat op de markt te brengen. Sindsdien is het erg stil geworden rond Muammar Yildriz, er zijn nog geen magneetmotoren op de markt verkrijgbaar. Zie hier een
YouTube film over Muammar Yildriz op de universiteit in Delft.


Wasif Kahloon
De uitvinder Wasif Kahloon is ook veel besproken in de wetenschappelijke wereld. Op YouTube laat hij zien dat zijn magneetmotor werkt. De motor is gekoppeld aan een stroomgenerator en wekt menige kilowatt op waardoor lampen, ventilatoren en zelfs hittespiralen tegelijk van stroom kunnen worden voorzien. Verbazingwekkend veel energie komt er vrij bij deze magneetmotor. Toch als deze man wordt opgezocht om zijn machine te demonstreren in wetenschappelijke kring geeft hij niet thuis. Interviews staat hij niet toe en is niet geïnteresseerd het te moeten bewijzen wat zijn machine doet.

Er zijn nog meer mensen die zich verdiepen in de theorie van de magneetmotor. Wereldwijd wordt er gezocht naar het juiste concept. Er zijn inderdaad magneetmotoren die echt werken in een wetenschappelijke opstelling, maar ze hebben geen kracht om een generator aan te sturen. Er wordt wel verteld dat veel wetenschappers zich presenteren met de oplossing voor de magneetmotor alleen maar om geld los te krijgen. Er gaan ook verhalen rond dat wetenschappers bedreigd en vermoord worden door de oliemaatschappijen omdat deze ultieme energiebron hun handel gaat verstoren. Anno 2016 is er nog geen magneetmotor te koop die thuis het licht laat branden.


Nikola Tesla
Nikola Tesla is een van de grootste uitvinders op het gebied van elektrische stroom. De tien belangrijkste uitvindingen waarmee Tesla de wereld heeft doen veranderen zijn:
- Wisselstroom
- Fluorescentie lampen
- Röntgenstraling
- Radio
- Radiografische besturing
- Elektromotor
- Laserlicht
- Draadloze communicatie
- Robotisering, conceptgedachte
- De elektromagnetische pulsgenerator

De elektromagnetische pulsgenerator
De elektromagnetische pulsgenerator is een uitvinding van Tesla die meer stroom genereert dan het apparaat zelf gebruikt. Er is een hulppuls nodig om deze generator op gang te krijgen, nadien draait deze generator op zichzelf.
Het patent op deze generator is inmiddels verlopen, engineers buigen zich over het concept en kunnen de elektromagnetische pulsgenerator reproduceren. Ook met dit apparaat wordt beweerd eindeloos energie te kunnen opwekken. Om een redelijke hoeveelheid stroom op te wekken, wat een huishouding in de westerse wereld zoal verbruikt, ontstaat er een enorm apparaat met veel geluid en mechanische belasting. Het principe van Tesla is eenvoudig en verklaarbaar. Om een draaiend wiel in beweging te zetten is veel energie nodig, als dit wiel eenmaal draait is er nog maar een kleine kracht nodig om dit wiel draaiende te houden. De energie die dit draaiend wiel opwekt is groter dan de energie die dit wiel nodig heeft om te blijven draaien. Zie hier een YouTube film als voorbeeld.


Magneetmotor versus Tesla
Van de magneetmotor wordt beweerd dat deze zonder hulpenregie vooraf opstart, toch is in de presentaties te zien dat deze met de hand aangedraaid worden voordat de magneten het overnemen. Het principe van Tesla's gedachte over de magnetische puls generator wordt met de magneetmotor voorbij gestreefd. Een nieuw concept dat nog niet eerder gepatenteerd is.

Zowel de magneetmotor als de pulsmotor zijn niet in de handel verkrijgbaar, de uitdaging voor emissieloze energie ligt nog open. De pulsmotor van Tesla klinkt veelbelovend.ALGEMEEN
Artikel-site over techniek,wetenschap, geschiedenis en stellingen. Ervaringen en meningen van eigen hand die uitgeschreven worden en gepubliceerd.

Auteursrecht: Deze artikelen zijn auteursrechtelijk beschermd. Niets uit deze uitgaven mag worden gebruikt zonder toestemming vooraf.

Zie artikel bronnen

DE INSPIRATIE

Hoe, wat en waarom

De magneten die mekaar afstoten brachten mij op het idee deze te gebruiken als drijvende kracht. Op internet kwam ik erachter dat al veel mensen hiermee bezig zijn.

Loduwikus